Jablka

Kategorie: Ovoce čerstvé
Výrobce: Průměrná hodnota
Zdroj: průměrná výživová hodnota

 kousek (10 g)porce (30 g)kus (70 g)balení (100 g)kus (210 g)
Energie (kJ)28 kJ84 kJ195 kJ279 kJ586 kJ
Energie (kcal)7 kcal20 kcal47 kcal67 kcal140 kcal
Tuky0 g0,1 g0,3 g0,4 g0,8 g
Sacharidy1,4 g4,3 g10,1 g14,4 g30,2 g
Vláknina0,2 g0,5 g1,3 g1,8 g3,8 g
Bílkoviny0 g0,1 g0,3 g0,4 g0,8 g
Sůl0 g0 g0,1 g0,1 g0,2 g
Zdroj: Kopec, K: Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny, ÚZPI Praha 1998
Poslední změna: 2/2/2016, 8:08:36 PM